10 October 2018

 

 

Wie wil dat nou niet na deze zomer, z’n heerlijke warm seizoen nog een keer beleven. Misschien een beetje anders, in een ander land of met andere mensen. Maar die leuke belevenis wil je nogmaals ervaren.

 

 


TU van Lausanne: Helpt ons om je ervaring nog een keer te beleven!

Soms zijn we gedurende de belevenis druk bezig om deze vast te leggen en maken we snel een foto. Die ervaring wordt dan vaak gedeeld via social media of er wordt snel een Whatsappje naar de thuisblijvers of vrienden gestuurd. De ontvanger kan dan voor een moment in jouw ervaring stappen. Je bent even met elkaar verbonden, maar de “experience dupliceren” is toch niet echt mogelijk.

Misschien herken je deze ervaring. Een parallel tussen vakantiefoto’s en het maken en verkopen van boeketten bloemen werd mij enige tijd geleden aangereikt toen ik in gesprek was met de Technische Universiteit van Lausanne. Zij benaderden mij met de simpele vraag “Please could you help us to duplicate the experience”. Ik moest eerlijk gezegd even nadenken wat ze bedoelden. Ze begonnen uit te leggen dat ze graag de foto’s van boeketten willen vervangen voor 3D-boeketten. Daarmee kunnen zij beter en sneller de ervaring verdubbelen (nieuwe boeketten maken/delen) en daarmee hun studenten meer en sneller laten leren.

Bloeiende samenwerking en spannende algoritmes

Na een bezoek van de professor aan BloomyPro is er een mooie samenwerking gesloten. Studenten van de universiteit kunnen vanaf nu met behulp van onze software boeketten maken, hun ervaring verrijken en daarmee dus een betere bloemist van de toekomst worden. De studenten van de Technische Universiteit helpen ons weer met ‘machine learning’; om het algoritme voor het schikken van boeketten te verbeteren en de foto te vertalen naar 3D bloemen. Want als wij enkele duizenden boeketten hebben, kunnen wij prima samen met de universiteit en hun studenten een algoritme bedenken dat het beste boeket maakt. En kunnen we misschien zelfs zonder designer het beste boeket maken op basis van de getoonde voorraad.

Het kunnen dupliceren en herkennen van de gebeurtenis maakt zeer veel mogelijk. Wanneer we foto’s van de vakantie opzoeken, gebeurt dat vaak automatisch. Het fotoprogramma toont alle foto’s waarop jij staat bijvoorbeeld. Dit kan ook met de boeketten binnen BloomyPro. Wij maken het mogelijk dat je kunt zoeken in de boeket samenstelling en het getoonde boeket weer kunt aanpassen.

Kortom wij helpen je op een moderne manier je ervaring (collectie van boeketten) te beheren, dupliceren, optimaliseren en te kunnen delen. Maar misschien blijf je liever nog een zomertje foto’s plakken in de oude fotoalbums. En deel en analyseer je de plaatjes liever niet. Het is aan jou!